Така се прави сирене в пергамент на Койна Русева (диетично и повече от вкусно)

0
322

Това сирене в пергамент на Койна Русева е обичано от всички в дома й

Предлагаме ви рецептата за сирене в пергамент на Койна Русева. Актрисата го прави много често у дома, защото и тя, и близките й са луди по него. Ама наистина вкусно става.

сирене в пергамент на Койна Русева
Лесно, диетично и вкусно е това сирене в пергамент на Койна Русева

Трябват ни 400 грама сирене, четвърт краве масло, един домат, една лютива или сладка чушка, олио, червен пипер и сол на вкус – в зависимост дали е безсолно сиренето.

Първо трябва да си измием сиренето и да го нарежем на филийки с дебелина около 1,5 сантиметра. Всяка от тези филийки поотделно се поставят по средата на пергаментова хартия, която вече е намазана с олио.

След това върху всяка филия сирене поставяме последователно по малко парченце краве масло, червен пипер, едно кръгче домат и едно колелце от чушка.



После трябва да си увием сиренето в пергаментовата хартия – така, че да се получи пакетче с правоъгълна форма. Всичките направени по този начин пакетчета, се поръсват леко с вода и после се поставят в подходяща за целта тавичка.

Пекат се във фурната, на умерена температура, докато омекне сиренето. След като са вече готови, не ги чакаме да изстинат, а ги сервираме веднага – още парещи.

Поднасят се заедно с хартията и всеки сам си разгръща порцията. Уханието и вкусът на това сирене в пергамент са наистина невероятни, както сами ще се уверите от първата хапка.

Актрисата Койна Русева признава, че това ястие й е едно от най-любимите и го прави много често. Хем е лесно, хем е диетично, хем е вкусно и най-вече се харесва на абсолютно всеки – от вегетарианец до мръвкар.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.