Така се прави чудна мусака от картофи и тиквички с бекон (пръстите да си оближеш)

0
494

Мусака от картофи и тиквички с бекон – става неземен деликатес това нещо

Лесно се прави, а бързо се яде – това е мусаката от картофи и тиквички с бекон, която ви показваме днес. Рецептата е убиец, просто пръстите да си оближете и само като я опитате, ще установите, че никак не преувеличаваме.

Трябват ни около половин килограм картофи, три тиквички, една червена чушка, една по-голяма глава лук, 250 грама бекон, настърган кашкавал за поръсване, около 200 грама доматен сок, сол и черен пипер по личен вкус.

мусака
Мусака – разкошотия и става само за час, заедно с приготвянето

Самата мусака се прави много лесно и става готова за около един час, не повече.

Първо нарязваме на кръгчета картофите и нареждаме от тях един ред в намаслена преди това тавичка. Върху реда от картофи нареждаме и един ред от бекона, който сме нарязали на лентички или парченца, според предпочитанията си.



Подправяме всичко това по вкуса си и отгоре поставяме лука, нарязан на ситно. Отгоре отново един ред картофи и пак подправяме. Върху тях изсипваме доматения сос и нареждаме нарязаните тиквички. Пак подправки и върху тиквичките слагаме нарязаната червена чушка.

Върху чушката идва ред отново на доматения сок, пак парченца лук, пак картофи и отново доматен сос. За завършек на тази вкусотия, поръсваме всичко с настъргания кашкавал и не остава друго, освен да пъхнем във фурната за около 35 минути, за да се изпече мусаката ни.

Идея си нямате какъв разкош става това чудо и как се топи в устата. Затова не се чудете, ами си набележете ден и бързичко я направете!

Пожелаваме на всички супер добър апетит и до нови срещи с нашите лесни и вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.