Натиснете тези вълшебни точки: Гарантират здраве и дълголетие (СНИМКИ)

0
611

В китайската медицина има точки, чрез които можем да лекуваме различни болести. Тези вълшебни точки ще ви гарантират здраве и дълголетие

Един от най-често срещаните проблеми по целия свят днес е свързан със стомаха.

Масово по света се ядат хамбургери и други подобни висококалорични храни, които причиняват трудно храносмилане, газове, увреждат микрофлората на стомаха и на червата, забавят перисталтиката.

За да се избавите от подобни проблеми, трябва да се храните с готвена храна, но без запръжки. Важно е ястието да има сос, за да може вашият стомах по-лесно да усвои храната и процесът храносмилане да протича гладко.

Супите, но без запръжка и застройка, също са полезни.Сухата и мазна храна е вредна не само за стомаха като орган, но и метаболизма, казват британските учени.

Освен супи и готвена храна, всеки трябва да консумира редовно пресни зеленчуци като зеле, моркови, червено цвекло, ряпа, защото са богати на целулоза, а тя прочиства стомаха от излишните отпадъци, които се скриват в гънките на стомаха.

masaj-stomach
При проблеми с вашия стомах – първата точка за  масаж на мястото на безименния

Важно е всеки ден да бъдат изпивани поне по 2 литра вода, защото тя е важна за стомаха (засища), за бъбреците, разрежда кръвта, хидратира мозъка и костите.

**********

Ако страдате от проблеми със стомаха, направете този лесен масаж.

Трябва да откриете двете  точки, които са посочени на снимките и да ги масажирате.

Масажът става посредством лек натиск с палец или с показалец. Задържате 20 – 30 секунди. След това започвате кръгово движение върху точката за около 1 минута.

Първо правите масаж на единия крак, след това на втория. Можете да го повторите. Този масаж правите, когато стомахът ви заболи, но и ежедневно като профилактика.

masaj-stomach
Така откривате втората точка за масаж

В първия момент можете да усетите болка. Това не е само защото сте упражнили натиск върху кожата, а защото имате болки в стомаха.

След като започнете да правите редовно този масаж, болката на кожата няма да я усещате,  защото болката от самия стомах ще е изчезнала.

Забележка:

1 – Този масаж не се практикува от бременни жени.

2 – За да съхраните здравето на вашия стомах трябва да се движите след хранене  – разходка.

masaj-stomach
Масаж на втората точка при болен стомах

3 – Не трябва да вечеряте прекалено късно.

4 – Не яжте прекалено горещи или прекалено студени храни.

5 – Ако един път сте получили проблеми със стомаха, избягвайте да ядете шоколад, да пиете кафе или черен чай, защото те го дразнят.

Превод от английски език: Милена Христова

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.