Натурални лекове срещу пролетни алергии

0
388

На което и от тези средства да заложите, няма да сгрешите

 

пролетни алергии
На което и от тези средства да заложите, няма да сгрешите

Никак не са малко хората, които попадат под ударите на неприятните пролетни алергии.

Пролетният цъфтеж на тревите и дърветата увеличава многократно броя на хората с алергични пристъпи.

Въпреки това всеки е наясно с факта, че природата е изключително щедра. При все, че някои растения причиняват неприятните пролетни алергии, то съществуват и такива, които ги лекуват.

В следващите редове ще ви разкрием кои са билките, които могат да са ви от полза в борбата с пролетните алергии. Преди да прибегнете към употребата им обаче, е добре да се консултирате със специалист като се има предвид, че всеки организъм реагира различно.



Ето и кои са билките, които ще ви помогнат да се справите с неприятните пролетни алергии:

Гинко билоба
При все, че мнозина си мислят, че тя е ефикасна само при сърдечносъдови проблеми и за повишаване на енергията, то тя има изключително силен ефект при лечението на алергии или астма. В тази билка се съдържат седем антихистамина, които я правят отлично средство за борба с алергиите.

Коприва
Едно от най-добрите решения за справяне с пролетната алергия, са листата от коприва. Ефективността им е доказана от резултатите от редица проучвания. Те сочат, че при повече от 50% от хората с този проблем се наблюдава значително понижаване на алергичните реакции.

Чесън и лук
Със сигурност тези два продукта присъстват в повечето български домове. В този ред на мисли, те несъмнено са сред най-лесно откриваемите средства за лечение на пролетни алергии. Това, което ги прави толкова ефикасни за справянето с проблема е фактът, че в тях се съдържат високи нива на кварцетин. Той е естествено противовъзпалително средство, което стабилизира клетките. Освен това той преустановява действието на хистамина, който е отговорен за алергичните реакции.

Сок от моркови
Едва ли някой има съмнение, че морковите са един от най-богатите на витамини природни продукти. Сокът от моркови доказано потиска алергичните реакции на организма.

Билката гудучи
Тази билка се използва не само за справяне с пролетните алергии, а и за решаването на редица други здравословни проблеми. Така например при проучване, проведено сред 75 човека, страдащи от сенна хрема или алергичен ринит, е установено, че симптомите намаляват значително след приема на билката.

Билката чобанка
Тя също е много добър избор за борба с пролетните алергии. Освен силните противовъзпълителни свойства, които има тази билка, трябва да се отбележи, че има и лек успокоителен ефект. Това се дължи на съдържащия се в нея цитеризин, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.