След тази супа с патешко месо, няма да погледнете друга (рецептата стана хит в мрежата)

0
1448

Вкусна и питателна супа, която е идеална по време на вируси и грип

В променливото време и особено при наличие на вируси и грип, няма по-хубаво нещо от супите. А специално тази супа, която ще ви покажем сега, става просто превъзходна. Рецептата е лесна и няма да ви е в затруднение.

Трябват ни един пакет патешки маншон, три картофа, една глава лук, един морков, пет лъжици царевица от консерва, петнадесетина гъби, сол, олио, черен пипер на вкус и босилек.

супа
Страшно питателна и апетитна супа с патешки маншон и още полезни съставки

Най-напред измиваме и добре почистваме патешкия маншон. После го поставяме в една тенджера под налягане, за да се свари за по-дълго време – около час и половина.

През това време в друга тенджера запържваме нарязания на ситно лук и настъргания морков. Олиото трябва да е предварително загрято. Картофите ги почистваме и ги нарязваме на кубчета и после ги добавяме към лука и моркова.



Сварения вече патешки маншон го обезкостяваме и доливаме от бульона. След като видим, че картофите са вече почти готови, добавяме към тях гъбите, нарязани на филийки, царевицата, патешкия маншон и слагаме подправките – солта, пипера и босилека.

Оставяме да поври на печката за още около пет минути, а после сервираме супата докато е гореща. Ако искаме, може да си добавим в нея и няколко капки от лимонов сок.

Не се чудете, а си направете тази супа, която е страшно питателна и вкусна. А и в забързаното ежедневие рязко ядем наистина полезни неща, сред които гарантирано са супите и бульоните.

Желаем добър апетит на всички и да си хапнете топлата и вкусна супа с огромно удоволствие!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.