Направете си най-бързата и вкусна панакота (разкошен десерт)

0
1229

Тази панакота се прави много елементарно, а става един от най-вкусните десерти

Това е един от нашите предпочитани десерти, който се прави повече от лесно, но става чудно вкусен, направо разкошотия. Това е рецептата за панакота и ви гарантираме, че децата направо ще полудеят по нея.

Запишете си всички необходими за направата й продукти, както и всички стъпки по приготовлението на тази страшно вкусна панакота.

панакота
Чудно вкусна панакота, която се прави приятно като детска игра

Трябват ни един литър сметана, 250 грама захар, една опаковка желатин, една лъжица брашно и 250 грама прясно мляко.

Най-напред загряваме прясното мляко, но така, че да не го оставим да кипне. След това разтваряме желатина и когато набъбне, го смесваме с брашното. Кипваме после сметаната заедно със захарта – една чаша, за няколко минути, а после ги сваляме от котлона и изсипваме бавно в млякото като не спираме да бъркаме.



Останалата захар я карамелизираме и с нея покриваме вътрешните страни на купичките, които сме приготвили за нашата панакота.

После ги пълним със сместа от мляко и сметана, и ги оставяме за не по-малко от денонощие в хладилника, за да се стегнат хубаво. Готовата вече панакота я сервираме с ягодово сладко или друго такова, според личния ни вкус.

Уникална става тази панакота и се прави много лесно и приятно. Не забравяйте обаче, че трябва да издържите и да не я излапате за посочените 24 часа, за да не си развалите цялото удоволствие след това.

Пожелаваме ви да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.