Така се прави огретен асорти – коренно различен от традиционния (супер рецепта)

0
617

Огретен асорти се превърна в един от любимите ни, още след първото вкусване

Предлагаме на вниманието ви един коренно различен огретен от традиционния, а именно огретен асорти. Прави се приятно и лесно, а вкусът му е неподражаем. Освен всичко друго, става и за чудно мезе.

Рецептата му няма как да не ви се понрави, в което сме убедени. Така че да не губим повече време, а да си запишем нужните съставки и начин на майсторене.

огретен асорти
Огретен асорти е прекрасен за вечеря, но става и за чудно вкусно мезе – пръстите ще си оближете, със сигурност

Трябват ни 300 грама грах, 100 грама брашно, 250 грама шунка, 100 грама масло, пет яйца, сол, черен пипер, копър, 500 грама прясно мляко, 100 грама кашкавал, 100 грама кренвирши.

Първо правим сос като запържваме брашното заедно с маслото и постепенно към тях прибавяме и прясното мляко. Към него слагаме разбитите жълтъци и белтъците, които сме разбили на сняг.



Прибавяме подправките и останалите продукти – кашкавал, шунка и кренвирши, нарязани на кубчета, заедно с граха.

Изсипваме цялото това нещо в една намаслена тавичка и запичаме на около 200-250 градуса във фурната за около четиридесет минути. Този огретен асорти става много богат и вкусен като е идеален за обед или вечеря.

Може да го сервирате и на гости по специален повод, като сте сигурни, че определено няма да се изложите. Желаем ви да си го изядете с удоволствие и добър апетит на вас и цялото ви семейство!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.