Разкриха как ни мамят с качеството на месото в хранителните вериги

0
839

Знаем, че  производителите влагат нискокачествени суровини в произвежданите колбаси, кашкавал и сирене. Но се оказа, че  и хранителните вериги си позволяват волности

В хранителните вериги у нас перат месото, за да изглежда свежо, но вършат и други измами

Последната мащабна манипулация в хранителните вериги научихме от студенти, които работят там. Така си изкарат джобни пари и си набират средства да си плащат таксите за следването.

Пред retro.bg интелигентните студенти обяснили, че управителите хранителните на вериги ги карат да перат месото, за да  придобие свеж вид – така  да могат да го пласират лесно и бързо на потребителите.

Прането на месото се извършва чрез киснене във вода и други подобрители, за да може да стане свежо, розово и привлекателно на вид.

Така изпрано го нареждат на витрините, често и за промоции, а ние изгладнелите българи грабим и се кефим, че сме си купили хубаво месце на изгодна цена.Това важи както за свинското месо, така също и за пилешкото.

Как ли ни се подиграват служителите от хранителните вериги като ни виждат как грабим от изпраното месо?

Но това не е всичко.

Проблемът с облагородяването  на вносното телешко месо е още по-сложен.

Месото се слага в специални перални, пълни с вода и солени разтвори. После преминава през центрофуга.

Онова месо, което не може да бъде добре изпрано, отива за кайма.

Освен суровата кайма, която ни продават, ние ядем от същата кайма кюфтетата и кебапчетата, които пекат в хранителните вериги.

Студентите разкриват пред нас, че истинското прясно и качествено месо пуска кръв.

Къпаното месо не пуска.

За да бъдете сигурни в месото, купувайте с кост. След като остарее, в хранителните вериги чистят костите и къпят месото, а потребителите се радват, че не харчат излишни пари за кост, която ще изхвърлят.

Студентите препоръчват човек да си купува месо от кварталните месарници, дори и да е малко по-скъпо от хранителните вериги, защото гаранцията за качество и свежест е в пъти по-голяма.

На видеото по-долу ще научите и за останалите измами, които ни пробутват в хранителните вериги.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.