Изпитайте наслада с този сладкиш

0
309

Предлагаме ви рецепта за един много приятен сладкиш, който въобще не се приготвя трудно. Дори и да сте начинаещи домакини, ще се справите отлично с него

Рецептата за вкусния сладкиш ни изпрати нашата читателка Даниела Веселинова.

сладкиш
Лесен сладкиш приготвяме бързо

Г-жа Веселинова написа, че приготвя този сладкиш редовно.

Ако искате да посрещнете по-специални гости, можете да му направите оригинална декорация и ще постигнете страхотен успех.

За да приготвите този вкусен сладкиш са ви необходими следните продукти:



200 гр. масло – почти 1 голям двоен пакет; 250 гр. брашно; 50 гр. нишесте;  1 ч.ч. захар; 5 яйца; 2 ванилии; 1 бакпулвер; настъргана кора от 1 лимон или 1 портокал.

Начин на приготвяне:

Извадете маслото да омекне на стайна температура. Сложете го в купа и добавете захарта. Започнете да бъркате с миксер или с бъркалка, докато получите еднородна смес. Прибавете настърганите кори от лимона или от портокала. Прибавете 2 ванилии и слагайте  яйцата едно по едно. През това време  бъркайте постоянно.

Сипете нишестето и разбъркайте. Сложете брашното с бакпулвера.  Готовата смес трябва да изсипете в предварително намаслена продълговата тавичка като за хляб. Можете да я застелите с хартия за печене.

Както ни обясни Даниела Веселинова, тя предпочита тази форма като най-удобна. Изпробвала е кръгла и квадратна, но не й се  получава добре. Изпечете сладкиша в умерена фурна, докато клечката за зъби остане суха. Покрийте изпечения кейк с тавичка, за да се запази мек.

Ако нямате време, само го наръсете с пудра захар. Ако искате да поднесете нещо различно, пригответе крем за вашия сладкиш. Можете да сварите нишесте. Можете да разбиете сметана. Можете да го залеете с гъсто какао и масло, което попива на места и при нарязване се образуват красиви оцветявания.

Сърдечно благодарим на Даниела Веселинова, че сподели с нас своята рецепта за много лесен и вкусен домашен сладкиш!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.