Направете си тази бърза и много богата питка (страшно вкусна рецепта)

0
795

Тази богата питка е една от любимите ни, защото отгоре на всичко, става и лесно

Чудна, вкусна и богата питка ви предлагаме днес и сме сигурни, че ще ви допадне много. Рецептата е просто убиец – различна и подходяща при всякакви поводи или просто така, в ежедневието.

За питката ни трябват 200 грама вода, една лъжица сол, една лъжичка захар, две лъжици олио, половин кубче мая, брашно, колкото може да поеме, за да е средно меко тестото.

питка
Страхотна и богата питка става, а се прави и лесно

А за плънката са ни нужни една връзка зелен лук, една връзка зелен чесън, десетина розички от броколи, 200 грама спанак, магданоз на вкус, 150 грама сирене, три яйца, кимион, черен пипер, сол, чубрица на вкус, 30 грама олио.

От тези продукти, които са предназначени за питката, правим средно на мекота тесто, а него самото го правим на фитил и го поставяме в намаслена преди това тавичка. Но така, че в средата му да остане едно празно кладенче – в него именно ще поставим плънката като я охладим.



Плънката се приготвя като всички зелени съставки ги нарязваме на ситно и ги слагаме малко да се позапържат. Когато вече са готови и леко запържени, добавяме към тях сиренето – натрошено и всички посочени подправки.

Задължително трябва да охладим тази готова плънка и чак тогава да я поставим в кладенчето или средата на нашата питка. Розичките от броколи може да се набодат и върху самата питка, но това си е по ваш избор.

Оставяме така питката да втаса и чак после я слагаме да се пече във фурната, но на температура не повече от 180 градуса. Накрая, преди да спрем печката, чукваме отгоре и яйчицата.

Такава вкусна и богата питка не сте яли и знаем, че много ще ви се услади, защото наистина е разкошна, а става и много красива. Може да си я правите по специални поводи или просто ей така.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е страшно сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.