Това е любимата домашна торта на Алекс Сърчаджиева (лесна рецепта, която семейството обожава)

0
7356

Алекс Сърчаджиева издаде рецептата за любимата на семейството й домашна торта

„Мога да правя броени неща в кухнята и ако не е Иван, ще умрем от глад. Домашната торта обаче си е мой специалитет и винаги се получава супер, защото е много лесна“, разкрива с усмивка чаровната Алекс Сърчаджиева.

И издава наистина простичката, но страшно хубава рецепта за този семеен десерт, който приготвя често.

домашна торта
Домашната торта на Алекс Сърчаджиева

Трябват ни обикновени бисквити „Закуска“, две кремчета на прах, прясно мляко за потапяне и за разбиване на кремчетата, шоколад, шоколадови пръчици за украса. Количеството на продуктите зависи изцяло от размера на формата на тортата и предпочитанията.

Приготвя се като първо се взимаме бисквитите и една по една ги потапяме в млякото, за да омекнат. После първият ред се нарежда във формата за тортата или в друг подходящ за това съд.



Кремчетата се правят по указанията, които са дадени на опаковката като обикновено се размесват с прясното мляко и се разбиват за около три минути с миксера.

Първият слой крем се намазва върху реда от бисквитите, после върху крема се слага нов ред бисквити и втори ред крем. Кремовете е добре да са различни – да речем шоколадов и ванилов, за да е по-вкусна и интересна самата торта.

Така бисквитите и кремовете се редят около три или четири пъти, зависи колко голяма ще бъде тортата, а отгоре се намазва с шоколада, който сме разтопили. За украса поставяме шоколадовите пръчици, но може и допълнително да поръсим и с кокосови стърготини.

Когато е съвсем готова, домашната торта се слага в хладилника, където трябва да престои една цяла нощ или поне няколко часа, за да стане наистина вкусна и готова за ядене.

Това е любимата торта, с която Алекс Сърчаджиева радва Иван Ласкин и малката им София. А двете й скъпи същества се надпреварват кой да изяде повече. Със сигурност ще хареса и на вас, поне според уверенията на чаровната актриса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.