Чудотворна икона цери безплодие, дарява сила, спасява от куп болести!

0
1142

Чудотворна икона лекува безплодие и много болести

Чудотворна икона дарява лечение и мир на миряните. Тя се намира в манастира в Арбанаси „Света Богородица”. Иконата е много стара и е известна като Света Богородица Троеручица. Светата обител е разположен само на метри от светската суета, но кътчето все още е тихо и там всеки може да измоли лек за болката си. Зад манастирската порта сякаш времето е застинало и галопиращите часове като че нямат никаква власт.

Манастирът вероятно е бил част от крепостта Каменец, чийто владетел е бил Иванко пред 12-ти век. След като крепостта Царевец пада и земите ни били поробени от турците, манастирската обител многократно е подложена и на унищожение и палежи.

Иконата на Света Богородица Троеручица в Арбанаси лекува
Иконата на Света Богородица Троеручица в Арбанаси лекува

Заради непрекъснатите набези на кърджалиите монасите заровили свещената икона в земята, за да я предпазят от унищожение, в близост до църквата.Всички смятали иконата на Дева Мария за чудотворна. Тя цялата била обвита в сребро и и я наричали Света Богородица Троеручица, тъй като светата майка била изобразена с три ръце.

Църквата била разрушена от поробителите до основи и мястото превърнато в селско пасище. Един ден, едно овчарче, както си пасял стадото, чул стенание, което идвало изпод земята. Той се уплашил и извикал господаря си, и двамата започнали да ровят местото, от където се чували шумовете.



Оттам те изровили чудотворната икона, която наистина стенела. Тя лежала дълго под развалините и заради стенанията била наречена и плачещата. След това започнало и възстановяването на светата обител. Църквата била построена отново през 1680 година. Тя била ниска и с икони на много светии.

Иконата на Света Богородица била поставена на специален за целта иконостас, след притвора на църквата. Празникът на манастира в Арбанаси е на 15-ти август. Тогава отвсякъде се стичат поклонници, които преспиват до иконата.Смята се, че иконата на Света Богородица Троеручица лекува бездетни и цери толкова болести, на колкото години е сребърния обков.

За да се сбъднат желанията на жените, които искат дете, те трябва да поставят монета на иконата. Според легендата, ако тя падне на земята, желанието няма да се сбъдне, ако се задържи, скоро семейството ще се радва на рожба.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.