Разкошна рецепта: Така се прави най-вкусният и крехък касапски кебап!

0
736

Този касапски кебап е изкушение за вкусовите рецептори, прекрасен става

Предлагаме ви рецепта убиец за разкошен и супер крехък касапски кебап. Майстори се лесно и е едно отлично предложение за всяка една семейна трапеза – особено в почивни дни.

Трябват ни 600 грама телешко месо, 300 грама телешки дреболии, 300 грама прясно мляко, 200 грама бяло вино, 125 грама масло, пет връзки зелен лук, четири яйца, връзка пресен магданоз, три стръка джоджен, червен пипер, лимонов сок, черен пипер и сол на вкус.

касапски кебап
Страхотен касапски кебап, прави се лесно и е нещо невероятно

Първо нарязваме телешкото месо и дреболиите на по-дребни парчета, а после ги подправяме с маринатата от ситно нарязаните магданоз, лук, джоджен, черния пипер, солта и една част от виното. След това ги оставяме мръвките в хладилника за около четири часа, за да поемат хубаво от разкошната марината.

Когато времето изтече, ги взимаме и ги изсипваме в пръстен гювеч. Добавяме вътре маслото, заедно с останалото вино и поръсваме добре с червеното пиперче. Похлупваме с капак и вкарваме във фурната, за да се пече.



Когато месото вътре започне да омеква, отхлупваме ястието и го оставяме да се запече без капака отгоре му. Вече готова, тази вкусотия се залива с яйцата и млякото, а по желание може да се сложи и лимонов сок.

Добре е да знаем, че този чуден касапски кебап може да се направи и в отделни гювечета като тогава всяка от порциите се полива със сместа от млякото и яйцата, която сме разделили на равни части.

Не се чудете, а наистина си направете този чуден касапски кебап, защото ще видите, че е едно от най-вкусните неща, които сте яли като цяло. Прави се и супер елементарно, така че е още повече за предпочитане.

Пожелаваме добър апетит на цялото семейство и да ви е много вкусно!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.