Скоростно и богато пилешко суфле за вечеря (съдържа ред вкусотии, от които пръстите да си изядете)

0
901

Лесно и много скоростно за приготвяне е това солено суфле от пилешко и още нещо

Предлагаме ви чудно пилешко филе с куп вкусни добавки, което се прави чевръсто и не отнема никакво време. А е толкова вкусно, че рецептата ни е любима.

Трябват ни две филета – наситнени от пилешки гърди, 300 грама броколи, 150 грама замразен спанак, четири яйца, 100 грама сметана, 50 грама зехтин, сол, черен пипер и щипка с индийско орехче.

суфле
Това суфле е цяла наслада и супер бърза вечеря за цялото семейство

Първо трябва да нарежем на ситни парченца пилешкото филе и да ги пасираме след това заедно с броколите и спанака. Жълтъците ги отделяме от белтъците, след което добавяме жълтъците към пасираните съставки, а белтъците ги разбиваме на пяна.

Към месото също добавяме сметаната, а после подправяме с черен пипер, индийското орехче и сол. Разбиваме, докато стане съвсем еднородна смес и чак тогава при бързо бъркане, добавяме и белтъците.



Взимаме една тавичка и я намазваме със зехтина, а фурната загряваме на 180 градуса и поставяме суфлето да се запече. Готово е след около половин час.

Това ястие става чудно вкусно и най-вече се приготвя повече от бързо. Идеалната вечеря след като сме се върнали у дома пригладнели, след дълъг работен ден.

Опитайте тази рецепта и няма да съжалявате, защото дори и направено на суфле, а не на парчета като запеканките, става разкошно на вкус и върви отлично с леко питие като вино или бира.

А ако искате да ви е още по-апетитно, щом стане готово, настържете малко кашкавал и го запечете, докато се разлее. Ние го правим винаги така и сме омагьосани от ефекта.

Пожелаваме ви да си го хапнете с наслада и удоволствие, и до новите ни срещи с чудни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.