Така се правят най-вкусните карфиолени кюфтета (супер лесна рецепта)

0
932

Тези карфиолени кюфтета стават направо разкошни и се топят в устата

Предлагаме ви една вкусотия, която се топи в устата и няма начин да не ви хареса. Това е лесната и бърза рецепта за карфиолени кюфтета. Правят се скоростно и не представляват никаква трудност и главоболие дори за най-неопитните домакини.

Трябват ни една глава карфиол, сто грама сирене, три яйца, четири лъжици брашно, една връзка магданоз, четири скилидки чесън, черен пипер и сол на вкус.

кюфтета
Чудно вкусни и много лесни за правене карфиолени кюфтета, които се топят в устата направо

Първо разделяме карфиола на малки розички и ги пускаме в подсолена и вряща вода, за да омекнат. След това се потапят в ледено студена вода и се отцеждат внимателно.

После режем карфиола на ситно и го смесваме с предварително натрошеното сирене, ситно нарязания магданоз и накълцания чесън. Добавяме яйцата, брашното и всички подправки.



От всичко това трябва да се получи гъста смес, а ако е необходимо, може да добавим още брашно, за да се сгъсти повече. Накрая започваме да оформяме кюфтетата с мокри ръце и ги запържваме на тигана, докато не придобият апетитен златист цвят.

Тези карфиолени кюфтета стават много вкусни, както сами ще се уверите, когато ги опитате. Вървят прекрасно, както за основно ястие с гарнитура по избор, така и като мезе за добра компания и люта ракийка.

Пожелаваме ви да си ги хапнете с наслада и до нови срещи с вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.