Истинско чудо: Икона на Свети Георги лекува рак и левкемия! (Манастира е паметник на културата)

1
1241

Икона на Свети Георги лекува рак и левкемия!

Чудотворна икона лекува рак и левкемия.Икона в наш манастир доказано изцерява от тези страшни болести. Манастирът е паметник на културата.За това има хиляди писмени свидетелства. А светата обител е построена още от руския княз Георгий Глож през 13 век. Там киевският владетел намерил убежище и основал селото, което нарекъл Гложене. След което започнал строителството на манастир.

Първоначално той замислил да се нарича „Преображение”, като определил место над селото, познато от местните като Градището, където още личат останките от древните постройки. След като светинята била построена, стените на манастира ненадейно изпопадали, а иконата на Свети Георги потънала в дън земя. Дълго я търсили, но намерили иконата в клоните на едно дърво, което било на края на висока скала, заобиколена от пропаст.

Икона на свети Георги в Гложенскя манастир лекува тежки болести
Икона на свети Георги в Гложенския манастир лекува тежки болести

Взели я, но тя три пъти подред изчезвала и я намирали на това странно място. Това князът приел като знак свише и затова наредил там да се съгради нов манастир. Строителството започнало през 1230 г. и продължило двадесет и три години.

А иконата на светеца повече никога не „избягала”. Според легендата там често отсядал и дякон Левски, а днес манастира е обявен за паметник на културата. Гложенският манастир „Св. Великомъченик Георги Победоносец” се намира в близост до село Гложене, област Ловеч и на дванадесет километра от Тетевен. Разположен е на около 870 метра надморска височина. Може да се стигне по стръмна пътека пеша за около час, също и с кола.



Гложенският манастир предлага помещения за нощувка. Там винаги е пълно не само с българи, но и с чужденци. Идват, за да се поклонят пред чудотворната икона на Свети Георги Победоносец. Ликът на светеца избавя от много страшни болести. Свидетелства на излекувани твърдят, че тази икона ни отървава от страшни болести, също рак и левкемия.

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. 80 % свободни съчинения. Не е обявяван за паметник на културата! Иконата не е от времето на някакъв измислен княз. Така наречената чудотворна икона е от 16 век, а не е от13-ти! Няма никакви доказателства за чудеса и лечение на рак и левкемия! Не измисляйте някакви легенди, които рушат вярата!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.