Мезе трепач за нула време – правим тази вкусотия аламинут (чудна рецепта)

0
511

Това нещо се прави за отрицателно време, а става страшно мезе

Предлагаме ви една рецепта, която може да консумирате по много и различни начини. Като невероятно вкусно мезе, сос към спагети или плънка към тестени изделия. А може и спокойно да си го хапнете с хляб за вечеря, защото е адски засищащо и апетитно.

Да не губим ценно време, а да си запишем бързо какви продукти са ни нужни и как точно да си го приготвим – защо не и още сега?!

мезе
Пръжваме го за нула бройки, а по-вкусно мезе от него, здраве му кажи! Колко пиене изпива, не е истина просто

Трябват ни една голяма глава наситнен лук, две скилидки чесън – също наситнени, една лъжица къри, сол, две лъжици доматено пюре, 500 грама кайма, олио и малко кисело мляко.

Първо накълцваме лука и чесъна, след което ги запържваме до кафеникав цвят в две лъжици олио на тигана. После прибавяме кърито и задушаваме за около четири-пет минутки на слаб огън.



След това добавяме и доматеното пюре, каймата, солта и киселото мляко. Разбъркваме хубаво и изпържваме тази вкусотия на котлона.

Става разкошно вкусно като това чудо можем да го поднесем във вид на сос към спагети или като отделно и самостоятелно ястие. Ако го хапваме отделно, добре е да го поръсим отгоре и с малко пресен лук или пресен магданоз.

Ако щете вярвайте, но тази вкусотия става перфектното мезе за задушевна сбирка с приятели. Прави се толкова бързо и лесно, че е любимо на почти всеки, който го е пробвал.

Пожелаваме ви да си го хапнете с огромна наслада и да ви е много вкусно!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.