Направете си тази лесна и много вкусна арабска тортичка (супер рецепта)

0
281

Удивителна става тази арабска тортичка, направо цялата я изяждате

Предлагаме ви чуден десерт, рецепта за вкусна и лесна за правене арабска тортичка. Ще видите, че дори и да не е като традиционните, с които сме свикнали, е фантастично вкусна. И може да я изядете на един път.

За карамела ни трябват 800 грама прясно мляко, пет яйца, 200 грама захар, една ванилия.

тортичка
Много вкусна арабска тортичка

А за кекса са ни нужни едно яйце, сто грама захар, сто грама прясно мляко, сто грама растително масло, една лъжичка бакпулвер, ста грама брашно, две лъжички какао.

Първо приготвяме крем карамела, като за целта разбиваме яйцата с млякото и захарта, а към тях прибавяме и ванилията. Предварително трябва да разтопил пет лъжици захар на водна баня направо в тавичката. Когато изстине крем карамелът, изливаме сместа за крема.



Използваме по-широка и височка тава. След това правим кекса, като разбиваме захарта с яйцата, а после добавяме и олиото, млякото, бакпулвера, какаото и брашното. Тази смес за кекса я изливаме в средата на сместа за карамела. А тази тава я поставяме в по-голяма такава, в която пък наливаме близо два сантиметра гореща вода.

Поставяме десерта да се пече във фурната, която вече предварително сме загрели на 180 градуса. Достатъчни са 50 минути, за да се изпече тортичката. Когато вече е готова и леко поизстинала, я прибираме заедно с тавата в хладилника, но оставяме и водичката в тавата.

Трябва да престои в хладилника за една цяла нощ, като тортата е напълно готова на следващия ден. Тогава чак я взимаме и я обръщаме в друга тавичка, режем я и поднасяме.

Чудно вкусна става тази арабска тортичка, направо пръстите ще си оближете като я опитате. А и е по-различна от стандартните сладкиши, затова си струва да я измайсторите у дома си.

Пожелаваме ви да си я изядете с удоволствие и да ви е много сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.