Тези полезни съвети ще запазят кожените ви обувки като нови за по-дълго време (I част)

0
304

Правилната грижа за тях започва още от първия ден след закупуването им

Ще ви дадем няколко полезни съвета, които ще запазят кожените ви обувки като нови за по-дълго време.

обувки
Правилната грижа за тях започва още от първия ден след закупуването им

Хубавите кожени обувки винаги са на мода, така че няма да сгрешите, ако се погрижите за тях подобаващо. Те са много по-удобни и изкарват по-дълго време в сравнение с повечето аналози, изработени от изкуствени материали.

Предвид, че те също не могат да устояват безкрайно на разрушителното влияние на времето, имат нужда от грижи, за да удължите срока им на експлоатация.
Понякога сякаш върху новите ви ботуши се появява драскотина от нищото. Не се безпокойте, щетата може да бъде поправена много бързо и лесно.

Следващите съвети ще са ви от огромна полза за поддържане на доброто състояние на кожените ви обувки:



Правилната грижа за тях започва още от първия ден след закупуването им. Само по този начин можете да удължите живота им. След като купите модела обувки от естествена кожа, който сте си харесали, попитайте какви грижи трябва да полагате за тях. Продавач-консултантите ще ви упътят от какъв спрей за обувки или боя имате нужда.

Нужно е всекидневно да ги почиствате от прах и мръсотия. Много е важно след като намокрите обувката, да я подсушите по правилния начин. Ще ви разкрием и как да елиминирате появата на някои дефекти. Със сигурност не можете да си позволите да носите обувки със скъсан шев, изтърквания по ръба или напукана пета. Това несъмнено ще доведе до бързото влошаване на състоянието им, което пък на свой ред ще окаже неблагоприятно влияние върху здравето ви.

От голяма важност е да не носите един чифт кожени обувки всеки ден. Причината за това е, че потта от стъпалото прониква дълбоко в материала, от който е направена обувката, а това започва бавно да я унищожава.

Имайте предвид, че за да изсъхнат напълно кожените обувки, се нуждаят поне от 24 часа. В случай, че сте ги носили в продължение на два дни и е валял проливен дъжд, не позволявайте на кожата да изсъхне напълно, тъй като това ще съсипе обувките.

Правилният начин на сушене и грижата за тях, са много важен нюанс, оказващ влияние на периода, в който ще можете да ги носите. Не правете грешката да сушите обувки от естествена кожа в близост до камина, радиатор или друг отоплителен уред. Продължителното им излагане на висока температура води до напукване на кожата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.