Тези полезни съвети ще запазят кожените ви обувки като нови за по-дълго време (II част)

0
309

Изпълняват се бързо и лесно, и вършат чудеса

В първата част на този материал ви дадохме някои полезни съвети, благодарение на които ще можете да запазите кожените ви обувки като нови за по-дълго време.

обувки
Изпълняват се бързо и лесно, и вършат чудеса

Ето и още полезни съвети, които ще съхранят вашите обувки за по-дълго:

Добре е след като събуете любимите си кожени обувки да слагате в тях нещо от дърво или пластмаса, което да запази формата им. Имайте предвид, че ако обувката е мокра и я оставите да се изсуши, без да сложите някаква подложка, те ще запазят огънатата си форма и няма да са ви никак удобни при следващото обуване. Освен това има голям риск кожата да се разкъса по гънките.

Ако използвате супер-лепило, можете да превърнете в невидима и най-дълбоката дупка в кожените ви ботуши.
За да направите това, поставете малко лепило на върха на клечка за зъби. Държейки добре обувката, поставете лепилото от вътрешната страна на кожата. След това притиснете здраво отгоре и задръжте така в продължение на една-две минути. Накрая трябва да намерите боя за кожа, цветът на която да е идентичен с този на обувките ви. Нанесете два-три соля от нея и от дупката няма да има и следа.



Пастата от пчелен восък пък може да заличи следите от надраскване по любимите ви обувки. Първото, което трябва да направите е да почистите с четка повредената повърхност от прах и други замърсявания. След това нанесете малко пчелен восък върху чиста кърпа и забършете драскотината. Оставете да подейства 5-10 минути. Премахнете излишния восък с чист парцал. Накрая нанесете отгоре 2-3 слоя боя и оставете да изсъхне.

Можете да премахнете драскотините по тях, използвайки маслиново масло. С него ще възвърнете шикозния блясък на любимите ви обувки и ще можете да ги носите още време. За целта трябва да вземете чиста кърпа, върху която да изсипете малко зехтин. Разнесете върху обувките посредством леки кръгови движения. Правете това, докато зехтинът не се абсорбира изцяло и обувките не станат сухи.

През зимата появата на петна от сол върху ботушите е много неприятно. Истината обаче е, че можете да се справите много бързо и лесно с тях, използвайки… паста за зъби. Достатъчно е да нанесете малко паста за зъби върху чиста памучна кърпа. Нанесете я върху обувките или ботушите си с леки кръгови движения. След това вземете четка за обувки и минете с нея върху пастата. Оставете обувките за няколко минути. Накрая вземете чиста кърпа и отстранете остатъците от пастата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.