Кралица Елизабет отпразнува своя 90-ти РД с пищен парад (ВИДЕО)

0
359

Днес в Лондон емоциите са неописуеми, защото кралица Елизабет Втора празнува своя обществен рожден ден, за който се провежда пищен и зрелищен парад

Традицията, наложена преди почти 4 века в Лондон повелява кралската особа да направи преглед на своите военни части – пехотинци и конници, които дефилират пред събралите се стотици гости.

Празничното шествие започва от Бъкингамския дворец, преминава през улица Мел и стига до огромния двор на Сейнт Джеймс.

кралица Елизабет Втора
Сред цялото кралско семейство кралица Елизабет Втора и херцогиня Кейт будят истинско възхищение

Цялата улица Мел е украсена с британските знамена. Охраната е на най-високо ниво, а от двете страни по тротоарите от ранни зори са се събрали хиляди туристи, които са подготвили своите средства за снимане, за да запечатат преминаващите в оригинални на няколко века каляски членове на кралската фамилия.

Това е едно от нещата, които отличава Англия от останалите страни не само в Европа, но и по света.



Интересът към кралското семейство е нестихващ, а любопитството човек да зърне монарх на възрастта и достолепието  на кралица Елизабет Втора е неописуемо.

Кралица Елизабет Втора тази година заложи на ярко зелено и без да наруши своята традиция, шапката й отново буди възхищение сред поданиците.

Мъжете от кралското семейство – съпругът принц Филип, синът принц Чарлз, внуците Уилям и Хари са облечени във военни униформи, докато дамите тази година избраха белия цвят.

За пореден път британците са във възторг от младата херцогиня Кейт, която е безупречна в своя елегантен тоалет.

Принц Джордж и неговата сестричка принцеса Шарлот вече са пораснали  и също присъстваха на балкона на Бъкингамския дворец, от който кралица Елизабет Втора поздрави своите поданици.

Превод от английски език: Милена Христова

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.