Затвориха цял плаж заради зараза на Черно море

0
654

След взети проби и направени микробиологични изследвания, получените резултати са неблагоприятни за човешкото здраве

Става дума за Офицерския плаж във Варна, който и тази година ще остане затворен, съобщиха по Би Ти Ви.

Представител на РЗИ съобщи пред камерата на Би Ти Ви, че са взети проби от водата и резултатите показват завишено количество на микробиологичните показатели еширихия коли и наличие на други опасни бактерии.

плаж
Офицерският плаж във Варна е затворен за къпане 

Това означава, че ако човек се къпе в тези води, той е подложен на сериозен риск от инфекции на пикочните пътища, на стомашно-чревния тракт, обриви по кожата.

Особено голям е рискът за  малките деца, бременните жени, хора със хронични заболявания и със слаба имунна система.



Проблемът се повтаря всяка година, защото водата в Офицерския плаж се събира от  три дерета, които се пълнят и с дъждовната вода, както и с отпадните води от отводнителните системи в района.

Общината е правила много пъти проверки, писала е актове и е налагала глоби, но все още няма предприети конкретни мерки, с които положението на водата в Офицерския плаж да бъде изчистена.

Миналата година Общината взема решение да бъдат поставени метални решетки на тръбите, през които се изливат отпадните води.

Докато репортерът на Би Ти Ви провеждаше разговор с представителите на РЗИ – Варна и на Община Варна, Антон Хекимян забеляза човек, който излиза от водата и накара репортера да направи забележка, както и да поиска да бъде поставена уведомителна табела.

Казаха, че вече има уведомителна табела, на която пише, че водата е  опасна за здравето, но явно не всеки обръща внимание на това предупреждение.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.