Лесни и бързи сладки топчета с цели вишни (уникален десерт)

0
363

Тези сладки топчета с вишни стават прекрасни за десерт и по специални поводи

Предлагаме ви една рецепта за десерт с цели вишни, който ще ви грабне. Това са нашите сладки топчета с вишни – те могат да бъдат от сладко, но за предпочитане са пресни. Затова не се бавете, а ги направете, докато още има вишни на пазара.

вишни
Уникално вкусни и симпатични сладки топчета с вишни, най-добре е те да са пресни

Трябват ни 200 грама мас, една чаша с прясно мляко, 20 грама мая, 800 грама брашно, сладко от вишни или пресни вишни, пудра захар.

Първо взимаме надробената мая и я размиваме с малко хладка вода. После я разбъркваме с една-две лъжици брашно, за да стане на кашица. Оставяме после да втаса като обикновено това отнема около 15-ина минути.

После добавяме топлото прясно мляко, маста, брашното и от всички тях замесваме нашето меко и пухкаво тесто. Когато вече е готово, започваме да късаме от него малки парченца, в средата на всяко от които поставяме по една вишна. А после оформяме топчетата.



Накрая вече не ни остава друго, освен да ги подредим в една тавичка и да ги пъхнем да се пекат във фурната, но на умерена температура.

Щом накрая са вече готови, ги овалваме обилно в пудрата захар, но задължително докато са още горещи. Чудно вкусен десерт става от тези топчета с вишни, а ако са направени с пресни вишни, вкусът им е петорно по-прекрасен и свеж.

Пожелаваме ви да си ги измайсторите, да си ги изядете с наслада и до нови срещи с прекрасните наши и ваши рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.