Истини, които да не забравяме! (Защо за индийците сме „пресъхнали хора”?)

0
336

Това са истини, които не трябва да забравяме никога

Тези истини, които не трябва да забравяме през съществуването си, са няколко основни. Една от тези истини е, че водата е жизнено важна за нашия организъм. Нас, европейците, индийските йоги ни наричат „пресъхнали хора”.

Причината е, че не пием достатъчно вода. В условията на горещ климат, индийците изпиват по пет литра на ден от течността. Ние трябва да поемаме два литра от живителната течност. Само тогава можем да се избавим от различни болести, свързани със самоотравяне на организма, причинени от отпадъци от клетъчна дейност и храносмилателни процеси, както и от вредни вещества, които постъпват отвън.

Водата е истина и живот
Водата е истина и живот

Най-добре е водата да се пие половин час преди хранене. Така тя преминава по целия храносмилателен тракт и очиства дебелото черво. Ако водата се приема веднага след хранене, тогава тя разтваря стомашния сок. Чаша вода със стайна температура, добре е да прибавим и лимонов сок, прочиства целия организъм, активизира го и отстранява запека.

Водата е удивителен източник на здраве и не само това. Тя притежава качеството бързо да възстановява електрическия потенциал на тялото.



Взимането на душ, дори обливането с вода, премахва статичното електричество и баланса са възстановява. Тогава човек започва да усеща прилив на енергия.

Същото се получава и ако се вземе душ или вана след неприятна среща, някакъв спор или ако някой ни е наранил и обидил. Водата отмива негативните емоции и тогава нещата изглеждат по съвсем друг начин.

Друга истина е храната. Тя е основен източник на енергия. Но ако човек яде повече, ще има повече здраве, която максима не е вярна. Лакомията води към затлъстяване, диабет, хипертония, атеросклероза и много други тежки заболявания. Истината е по средата, не трябва да се преяжда, но и да не се гладува.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.