Така се прави разкошна и лесна пита с круши (вкусен десерт)

0
283

Тази пита с круши ще се получи чудесно на всяка домакиня, без изключение

Предлагаме ви една любима рецепта за десерт, който се прави лесно и става винаги. Това е чудната пита с круши – допада на почти всеки вкус, защото е лека и просто разкошна.

пита
Вкусна и лесна пита с круши – получава се на всяка домакиня

Трябват ни един килограм круши, 300 грама брашно, 200 грама масло, една чаша с червено вино, 150 грама захар, половин чаша вода, щипка сол.

Тази пита с круши се прави много лесно и повече от приятно. Първо трябва да замесим тесто от брашното, солта, маслото и водата – всяка домакиня отлично знае как става тази работа.

След това, готовото вече тесто го изсипваме в предварително намаслена форма за торта. Взимаме крушите и ги обелваме, а после ги нарязваме на парчета и ги сваряваме, заедно с виното и захарта.



Когато са вече сварени, ги прецеждаме добре от течността и после ги пасираме. Получава се едно гъсто пюре, с което обилно намазваме тестото.

Това е цялата философия – накрая поставяме питата да се пече в загрятата вече умерена фурна като не й трябва повече от половин час, за да е съвсем готова за вкусно похапване.

Страхотна рецепта е тази пита с круши, тъй като не е твърде стандартна и едва ли сте я консумирали често. Така няма никакъв риск да ви е омръзнала, а който я опита веднъж, просто няма оставяне.

Не пропускайте да я опитате у дома си и след това да споделите мнения с вас – как ви се е получила и дали ви е допаднала. Нещо, в което сме напълно сигурни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.