Христо Стоичков шокира близките си: Умирам в Барселона и това е!

0
577

Христо Стоичков е решен да остане вечно в Барселона, след като си отиде от света!

Очевидно това, че наскоро чукна цели 50 г., е навело Христо Стоичков на размишления, защото той вече мисли и за смъртта, пише Pik.bg.

Камата шокира всичките си роднини с интервю пред испанско списание, в което обеща да бъде погребан в каталунската столица.

Барселона е моят дом. Тук ще умра и тук ще бъде положено тялото ми.“ – изцепил се в типичния си стил Стоичков.

Христо Стоичков
Христо Стоичков

Това стреснало най-вече майка му Пенка. Възрастната жена, разбира се, се надявала да не е вече измежду живите, когато синът ѝ се спомине, но все пак не могла да понесе мисълта, че той смята за свой дом Барселона, а не Пловдив.



Леля Пенка, както я наричали приятелите ѝ, живее от много отдавна в с. Ясно поле край Пловдивско. Въпреки че синът ѝ никога не ѝ е отказвал финансова помощ, тя продължавала да живее предимно от пенсията си.

Мъжът ѝ почина преди 2 години покосен от рак, което остави Пенка да тъне в самота.

Христо Стоичков е живял в Барселона по-малко, отколкото в България или отколкото дори в САЩ, но явно времето там за него е било най-незабравимо. Той има общо 7 сезона за футболния отбор на Барса, в които се превърна в огромна каталунска легенда.

Камата има много имоти в Барселона. Думите му дори могат да бъдат тълкувани като намек, че скоро отново ще живее в този град.

Според слуховете, има вероятност, ако не той, някоя от дъщерите му да заживее в една от къщите му в Барселона. Голямата Мика вече се омъжи и чака дете, а Христина ще се омъжва само след дни.

Говори се, че Христо Стоичков смятал да припише някой друг свой испански имот на щерките си, с което да ги насочи към живот в любимия си град.

Засега и Ицо, и всички от семейството му са установени в САЩ. Там легендарната „осмица“ работи като футболен коментатор и анализатор. Връщането в Европа обаче никога не е изключено.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.