Пълна мистерия: Пълнолунието увеличава агресията и лудостта (Още зловещи тайни)

0
529

Пълнолунието винаги е свързано с мистерия и тайнственост

Пълнолунието има определена роля в развитието на човечеството. Луната, но повече пълнолунието винаги буди очарованието на хората. Според науката това явление е свързано с факта, че луната се намира на противоположната страна на Земята от Слънцето.

Пълнолунието настъпва приблизително на всеки 29,5 дни и винаги е обвързано с мистерия, зловещи тайни и случки, легенди и митове. Въпреки че не са открити ясни доказателства между тази фаза на небесното светило и поведението на хората, се случват странности. Когато се появи пълния лунен диск на небето има доста неща, от които могат да ни побият тръпки. Някои от тях се знаят, но ясно и категорично обяснение няма защо и от какво са провокирани.

Пълнолунието влияе зле на хора с лабилна психика
Пълнолунието влияе зле на хора с лабилна психика

Според една от хипотезите пълната Луна се задържа цяла нощ на небето, но това не е съвсем така. Разширяването на спътника става бавно и не се вижда от просто око. Колкото и да е невероятно, истинското пълнолуние настъпва, когато разширяването спира.

Често безсънието се свързва с пълнолунието. В миналото причината била ясна, хората не били свикнали с ярката светлина, каквато била и денем, и затова трудно заспивали. Съвременният човек е наследил подсъзнателно този рефлекс на праотците си, смятат учените.



Категорично е доказано, че има връзка между него и необичайно силни кръвоизливи, причинени от травми. Тази е причината и много хирурзи да отказват операции при такава фаза на Луната.

Пълнолунието причинява психическо разстройство при хора с лабилна психика. Състоянието е известно като ликантропия. Броят на пациентите, които постъпват в болница с ментални проблеми тогава, се увеличават с 80%.

Два пъти повече нарастват и ухапванията от кучета, когато лунния диск е пълен. Феноменът не може да се обясни, но е факт и именно заради това са тръгнали митовете за върколаците.

Освен кучетата и лъвовете се държат странно. При пълнолуние те не ловуват същия, а само предния ден. Знае се, че големите котки си търсят плячка предимно нощем.

Ако два пъти в месеца се появи пълнолуние, втория случай е известен като Синя луна. Явлението се повтаря на всеки три години.
Тази фаза на Луната е свещена в Шри Ланка. Смята се, че именно тогава в островната държава се е родил Буда и е постигнал Нирвана.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.