Така се прави най-експресния и разяждащ хумус (много вкусна рецепта)

0
950

Този хумус става супер разядка, която просто няма оставяне

Предлагаме ви една рецепта за хумус, който е супер експресен, а става така вкусен, че е невероятна разядка за цялото семейство.

хумус
Вкусен, разяждащ и супер скоростен за приготвяне хумус. Няма начин да не ви допадне

Върви отлично като предястие, затова не пропускайте да го предложите и на гостите си – ще се очароват.

Трябват ни 330 грама сварен нахут от консерва, 220 грама сварен бял боб също от консерва, 80 грама сусамов тахан, четири скилидки чесън, сокът от един лимон, шепа листа от пресен магданоз, мащерка, босилек, черен пипер, сол на вкус, зехтин, червен пипер и магданоз за сервиране.

Първо трябва да поставим всички посочени продукти в един блендер и да ги смелим хубаво, за да се получи съвсем гладка, еднородна и гъста смес. Ако е необходимо, може да си прибавите и малко водичка, за да не е пък чак прекалено гъсто – преценете на око.



Когато хумусът е вече готов, го поставете в купичка, а в центъра му направете кладенче. Тъкмо в това кладенче трябва да се изсипе зехтина.

Отстрани пък гарнирайте хумуса с магданоз и червен пипер. Много лесно се прави тази вкусотия, но затова пък се получава нещо наистина невероятно апетитно.

Подходящо е за чудесна разядка, за мезе или за гарнитура към подходящо ястие. Не го пропускайте, защото определено си струва да се опита.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.