Българска зелена котка вдигна британските медии на крак (ВИДЕО)

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Не е за вярване и някой ще каже, че е фотошоп, но е истина. Изгледайте сами видеото и вижте българската зелена котка, която вдигна на крак британските медии

Въпросната родна котка е била заснета на улицата във Варна. Съседите от квартала разказват, че е бездомна.

Как е достигнала новината до британските медии, може и да не разберем, но dailymail.co.uk й посвети обстоен материал, в който помести доста снимки, защото нашата зелена котка се превърна в нещо доста нетипично дори и за чужденците.

green-cat

Това е неочакваната зелена котка, за която научиха по целия свят

Природозащтниците започнаха да издирвай кои са вандалите, които си направиха гадна шега с невинната котка и  я боядисаха в зелен цвят.

По-късно станало ясно, че котката в цвят зелен е спала в гараж, където имало разсипана зелена боя и затова нейната козина се оцветила в този нетипичен за котешката природа цвят.Зелената варненска котка се скита из улиците на морската столица и разнася своята есенно-зелена хубост.

Сега ще ви разкажем за лилави катерици, чиято козина не е оцветена, защото са били третирани с боя, а защото Майката Природа наистина ги е създала по този начин.

lilava-katerica

Тази лилава катерица не е фотошоп, а истински каприз на природата

Катерици с лилава козина се срещат изключително рядко. Те живеят в Северна Америка. Забелязвани са в Канада и във Великобритания такива лилави катерици.

Учените все още не могат да дадат обяснение на какво се дължи този доста ясно изразен лилав цвят на козината на тези необичайни катерици.

Има наблюдения, че някои от лилавите катерици през пролетта, когато сменят своята козина, лилавата опада, а на нейно място израства нормална кафява. През есента отново не пониква лилава, а кафява козина.

Една все още неразгадана мистерия  на фауната.

 

 

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар