Вкусотия от Румъния: Това е най-вкусният гулаш, който сте опитвали (лесна рецепта)

0
489

Този гулаш от Румъния става малка фантазия направо

Предлагаме ви рецептата за вкусен гулаш от Румъния, който ще ви накара пръстите да си оближете. Прави се много лесно, а става толкова апетитен, че няма оставяне.

гулаш
Гулаш по румънска рецепта – ушите да си изяде човек, толкова е вкусен

Трябват ни 700 грама свинско месо, 400 грама лук, един стрък копър, червен и черен пипер, сол на вкус, една-две скилидки чесън, един килограм кисело зеле, една чаша сметана.

Първо трябва да си нарежем свинското месо на кубчета, а после ги поставяме в една тенджера, заедно с лука и копъра, които сме нарязали вече на ситно.

Подправяме ги с червения и черния пипер, както и със солта на вкус. После доливаме към тях вода, която трябва да ги покрие само и прибавяме чесъна. Оставяме така на котлона за около половин час, за да кипне.



През това време си измиваме зелето, нарязваме го и добавяме и него към мръвките. Похлупваме си тенджерата и оставяме това вкусно ястие да ври на котлона поне за един час, а най-добре и за повече.

Преди яденето да бъде съвсем готово, прибавяме и сметаната към него. Разбъркваме я много хубаво и оставяме тенджерата на котлона за още двадесетина минутки.

Този гулаш е едно от най-разпространените ястия в съседна Румъния и определено можем да кажем, че става наистина голяма вкусотия. А не се прави и никак трудно, затова ви го препоръчваме от сърце – ще се хареса на цялото ви семейство.

Пожелаваме ви да си го изядете с огромна наслада и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.