Дяволската Библия: Мистерия и тайнственост витаят около нея! (Ето какво носи на притежателите си)

0
264

Дяволската Библия продължава да е обвита в тайнственост и мистерия

Дяволската Библия все още не може да бъде разгадана, въпреки че от създаването й са минали векове.

Около най-големият и зловещ ръкопис в историята на човечеството тайните са много, мистериите също и те не могат да бъдат разгадани и до ден днешен.

Дяволската библия крие още много мистерии
Дяволската библия крие още много мистерии

Дяволската Библия е известна още с името Кодекс Гигас, заради огромната илюстрация на Дявола в нея.

Легендата разкрива че най-големият ръкопис е създаден около 13 век в Бенедектинският манастир в Бохемия, днешна Чехия.



Той съдържа Вулгата Библия, както и много текстове, написани на латински.По време на трийсетгодишната война през 1648 година е открадната от шведската армия и днес тя се съхранява в Националната библиотека в Швеция, в Стокхолм.

Легендата около създаването на зловещия ръкопис също е крайно любопитна. Дяволската Библия е създадена от монах, който потъпкал клетвите си и щял да бъде зазидан жив.

За да се отърве от жестокото наказание, той обещал да създаде книга, която да побере цялото човешко знание, да прослави манастира и то само за една нощ. След полунощ разбрал, че няма да се справи и затова отправил молитва за помощ не към Бог, а към падналия ангел Луцифер.

Той обещал душата си на Дявола, ако му помогне. И той го направил, Дявола написал за една нощ най-дългия и голям ръкопис в света. Така била създадена Дяволската Библия. За благодарност монаха добавил лика му.

При тестовете за пресъздаване на ръкописа се пресмята, че само за калиграфската обработка, без илюстрации и декорации биха отнели пет години усилена работа.

Спецовете твърдят, че ако се пишат със скорост 20 реда на секунда, без илюстрациите, на монаха ще са му необходими 30 години труд, за да го създаде. Ръкописът е създаден от кожата на 160 животни, дълги почти метър и може да се вдигне само от двама души.

Оригиналът е имал 320 страници, 7 от които са безследно изчезнали. Вероятно са съдържали тайни за манастира, които не биват да излизат наяве. Написана около 1210 г. сл. Хр. Дяволската Библия носи нещастие на притежателите си.

Тя предизвиква чума, умствени заболявания, пожари и катаклизми, а около нея продължават да витаят злото и мистериите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.