За нула бройки: Вкусни картофи с апетитна плънка! (разкошно ястие и мезе)

0
258

Тези картофи с апетитна плънка стават бързо и са адски вкусни

Предлагаме ви рецептата за вкусни картофи с апетитна плънка, които се правят бързо и лесно, а стават наистина удивително ястие и чудно мезе. Няма да съжалявате като ги пробвате, уверяваме ви.

картофи с апетитна плънка
Чудни стават тези картофи с апетитна плънка и се много лесни

Трябват ни 600 грама пилешка кайма, кило и половина картофи, две лъжици масло, олио, лъжичка и половина куркума, сол на вкус, черен пипер, една глава лук, 200 грама гъби.

Първо разтапяме маслото и запържваме в него лука и гъбите. След това си приготвяме каймата с всички необходими за нея подправки, а после я запържваме заедно с лука и гъбите, докато стане готова.

Отделно от тях си почистваме картофите, нарязваме ги и ги запържваме до златисто. След като и те са готови, ги добавяме към вкусната смес с каймата и хубаво разбъркваме.



Отгоре може да поръсим и с малко ситно нарязан магданоз, за свежест и допълнителен вкус. Страшно бързо и лесно е това ястие, а става неустоимо вкусно и апетитно.

Ако не искате да пържите картофите, за да са ви по-малко мазни, може спокойно да ги направите изпечени във фурната на парченца и тогава да ги добавите към сместа с каймата. Ще стане също толкова разкошно като предишното.

От тази вкусотия става и просто невероятно мезе, което изпива доста добро количество ракия, вино или бира. Опитайте и няма да съжалявате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.