Така се прави свински бут в сос от зеленчуци и червено вино (не е за изпускане)

0
352

Този свински бут става толкова сочен и крехък, че се топи в устата

Предлагаме ви рецептата за свински бут в сос от зеленчуци, който направо се топи в устата. Ще видите, че е повече от крехък и дори няма да ви трябва нож, за да си режете месото.

свински бут
Свински бут в сос от зеленчуци и червено вино – ястие, което си струва да опитате

Трябват ни един килограм цял свински бут, но без кокал, четири глави лук, два големи моркова, две тиквички, два стръка кервиз, 500 грама настъргани домати, половин чаша олио, една чаша с червено вино, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да си настържем чесъна, лука и доматите. Морковите, кервиза и тиквичките си ги нарязваме на тънки парчета. Взимаме едва по-голяма тенджера и в нея сипваме олиото, а после слагаме чесъна и лука. Оставяме ги за 2-3 минути, а след това прибавяме към тях и останалите зеленчуци.

Свинското месо го нарязваме на две парчета, за да може после да го направим по-лесно на порции, когато вече ястието е готово. Поставяме месото и зеленчуците на силен огън, за да може леко да се запържат.



Изсипваме при тях червеното вино и след около пет минутки добавяме и рендосаните вече домати, заедно с една чаша топла вода. Оставяме ястието да ври.

Ако е нужно, после му добавяме още малко вода, заедно с черен пипер и сол на вкус. След като вкусното ястие е напълно готово, вадим месото и го нарязваме на тънки парчета.

Сварените зеленчуци ги поставяме в един блендер и правим от тях вкусен сос. Свинското месо накрая го сервираме в чиния, поливаме го обилно със соса и слагаме гарнитура по свое си желание, но можем да си го хапнем и само така – прекрасно е.

Ще видите каква разкошотия става това чудо и е напълно достойно дори за тържествен обяд или вечеря по специален повод. Не го пропускайте, за да не съжалявате.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.