Опитайте панерли с бекон: Топли и вкусни само за 30 минути!

0
302

Тези панерли с бекон стават чудно вкусни за всяко време

Предлагаме ви рецептата за панерли с бекон. Топли и вкусни, те се правят само за 30 минутки. А са чудни за похапване по всяко време. Не ги пропускайте на домашната си трапеза.

панерли с бекон
Чудни и бързи панерли с бекон, топят се в устата

Трябват ни един килограм брашно, три домата, 300 грама прясно сирене, 200 грама бекон, 200 грама настърган кашкавал, четири лъжици олио, 5 грама суха мая, щипка сол.

Първо трябва да си пресеем брашното и да добавим към него маята и солта. Доливаме след това половината олио и две и половина чаши вода.

Омесваме тестото – нужни са ни около десетина минутки за това, а после го разделяме на парчета. Добре е всяко от тези парчета да е приблизително по 200 грама.



Поставяме отделените парчета в подходящ съд, покриваме ги с мокра кърпа и ги оставяме да втасат, както подобава. Задължително това трябва да стане на стайна температура.

След това си оформяме парчетата тесто с овална форма и поставяме в тях настърганите вече домати, както и няколко филийки сирене.

В средата им трябва да бъдат поставени резените от бекона и кашкавала. Краищата на нашите панерли ги завиваме така, че да се затворят добре и да не изтече плънката при печенето.

Накрая си ги нареждаме едно до друго в тавичка и ги поставяме във фурната. Където се пекат на около 200 градуса, докато се зачервят и станат съвсем готови.

Щом са вече изпечени, преди да извадим вкусните панерли, ги намазваме леко отгоре с олио. Нужно е съвсем малко, колкото да поеме леко и да им предаде блясък и още по-благ вкус.

Невероятни стават тези панерли с бекон и други вкусотийки в тях. А и се правят толкова експресно, че няма да повярвате. Готови са само за някакви си 30 минутки.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.