Тъжната съдба на най-дебелата жена в света…

0
287

Най-дебелата жена в света може всеки момент да почине!

Еман Ахмед Абд ел Ати се казва най-дебелата жена в света. Тя вече 36 години живее в истински ад, който скоро може да приключи. Краят му е близо обаче не защото египтянката е почнала да слабее, а защото може да умре всеки момент.

Еман страда от лимфатична филариоза, която се среща още като елефантиаза. При това заболяване се стига до подуване на крайниците и като цяло на всички части на тялото.

Ати в момента тежи около 500 кг. Най-лошото е, че с възрастта нейното тегло все повече се увеличава. Като дете е била просто закръглена, а от пубертета нататък е започнала да навлиза в свръх норми.

Най-дебелата жена в света вече се намира в Индия, където ще й бъде направена животоспасяваща операция, съобщи АФП. Очаква се да й бъде приложена липосукция и интервенция около сърцето.



Това е най-дебелата жена в света
Най-дебелата жена в света

„При тези килограми истинско чудо е, че още е жива. Далеч по-слаби хора получават инфаркт, но тя се държи. Затова нашата задача е да й дадем шанс за по-добър живот, но на първо място да спасим живота й.“ – коментира един от лекарите в екипа, който ще оперира Еман Ахмед Абд ел Ати.

Близките на жената твърдят, че тя има често сърцебиене и постоянно високо кръвно налягане. Освен това й е открит диабет.

Еман се води инвалид първа степен, понеже не може да се движи заради свръх теглото си. Тя не е напускала дома си от близо 20 години, тъй като не може да излезе през вратата. Семейството й я храни, преоблича, а ходи до тоалетната чрез катетър.

Съдбата на египтянката изглежда изключително тъжна и тежка. Въпреки това се твърди, че тя не се държи лошо с околните. Познатите й казват за нея, че постоянно е усмихната и в настроение. Нещо, което показва голямата й воля и желание за живот.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.