Позорно ВИДЕО взриви интернет навръх Трети март! Кандидат – депутат хули България, вижте!

1
476

Трети март не спря Емил Джасим да продължи делото си!

Изключително любопитно и същевременно неприятно за всички българи видео се завъртя в интернет навръх Трети март. То е на лекция на Емил Джасим, който е кандидат – депутат от „Да, България“, пише Blitz.bg.

В него арабският българин си позволява да отрича голяма част от българската история. Той дори на моменти иронизира с насмешка доказани исторически факти.

Джасим засяга четири въпроса. Първият е свързан с цар Симеон Велики. Бившият учител се отнася с ирония към пределите на България по онова време, тъй като нашата страна обхващала много малки части от трите морета.

„1300 години България, от тях отрязваме 700 години под чужда власт, остават 600 години. Имаме едни 11 години на три морета при цар Симеон. Още 11 години при цар Йоан Асен Втори по-късно. И така от 600 години имаме цели 22 години България на три морета.“ – иронично подмята Емил Джасим.



Емил Джасим вбеси всички на Трети март
Емил Джасим се превърна в главна тема навръх Трети март

На второ място за него е мит това, че Османската империя не е била толерантна спрямо чуждите етноси. Кандидат – депутатът излага като доказателства построени църкви в началото на 19-ти век.

Емил не смята и че писанията на Паисий Хилендарски са били срещу турците. Той ги определя като такива срешу гърците.

Най-голямо негодувание обаче учителят си навлече с думите си за Васил Левски. Според него, Апостола на свободата не е бил никакъв герой, както го описват в нашата история.

Скандалната лекция на арабина е от май 2014 г., но вчера е била качена отново, сякаш заради Трети март и напомнянето на народа ни, че в него има и хора, които отричат великата история на България.

Джасим е един от скандалните историци от години. Той нашумя преди време с отричането на баташкото клане. Освен това Емил не се възприема като българин, тъй като стана автор на фразата „Вие, българите, трябва да свикнете, че сте само един от многото етноси тук.“

В интернет цял ден валят сумати критики към арабина. Вижте видеото, което ги предизвика!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.