Находка: Откриха супер загадъчна пирамида! (Но не в Египет и не на фараон)

0
313

Открита е супер загадъчна пирамида

Пирамида шашна учените. Гробницата е ново откритие. Находката обаче не е в Египет. Странната археологическа ценност е намерена на интересно место. Пирамидата гробница е разкрита на строителна площадка в централната част на Китай. Все още съоръжението не е разкрито изцяло, но подсказва доста интересни неща.

Откриха супер загадъчна пирамида

Точното място на находката е в провинция Хенан, в град Джънджоу.Представлява погребална камера, в която са открити два гроба. Те са с изключително странна форма.

Откритата пирамида е много по-ниска от тази на фараоните в Египет.

Но формата наподобява напълно на тяхната. Намерените гробове вътре също са изключително странни. Най-озадачаващи за учените се оказват камерите, открити във вътрешността й.Интересното е, че те са по-ниски от два метра.



В могилата една от камерите била във формата на пирамида. А другата гробница наподобявала цилиндър. Камерата е дълга 30 метра, като диаметъра е осем метра. Специалистите са успели да разберат каква е възрастта на намерената пирамида в Китай.

Те са застраховат, че са им необходими още изследвания, за да бъдат максимално точни. Но по предварителни техни изчисления находката е на възраст от времето на династията Хан. Годината е 206-220 г.пр.н.е.

Този период от историците е считан за златен век за Китай. Но кой е бил погребан вътре и защо погребалната камера е оформена като пирамида, остава мистерия.

Местото, където е открита гробницата, е в близост до Жълтата река. Строителна фирма е разкопавала района, където по план се предвиждало да се постои огромна сграда.

Но работниците се натъкнали на пирамидата и строителството спряло.А пътя наоколо е заграден, за да се изследва гробницата. Но интересът към странната находка е огромен. Хиляди се стигат на местото, за да видят невероятната гробница пирамида.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.