Ще се размажете: Само вкусете тези пухкави и супер различни питки! (лесна рецепта)

0
252

Тези питки с пармезан и мента са готови за 40 минути

Предлагаме ви рецептата за питки с пармезан и мента. Много лесни, те стават само за около 40 минутки. А така се топят в устата, че ще се размажете.

питки с пармезан и мента
Питки с пармезан и мента – умопомрачителен вкус и много лесни

Трябват ни 300 грама брашно, сода за хляб, три лъжици зехтин, 200 грама пармезан, 250 грама вода, една връзка мента, масло, може и сол на вкус.

Първо трябва да кипнем водата, а ментата да я нарежем на ситно. Взимаме след това една купа и в нея сипваме брашното. Разбъркваме го заедно с останалите продукти, които са нужни за тестото ни.

След като замесим тестото, го поставяме в купа, покриваме го с кърпа и го оставяме да си „отдъхне“ за 30-ина минутки. Загряваме си фурната на 200 градуса.



Тестото го взимаме и го разделяме на части, които се разточват на продълговати питки, а може и да се оформят на топки. Всяка от тях след това се намазва с парченце масло.

Печем ги във фурната за около 15-ина минутки, докато им се образува апетитна златиста коричка. Добре е да ги поставите да се пекат върху застланата с хартия за печене тава, за да не загарят на дъното й.

Щом са вече готови, сервират се още топли-топли и страшно много вървят с чаша кисело мляко. Стават наистина интересни тези питки, защото са доста по-различни от традиционните.

Но са толкова вкусни, че като нищо ще се влюбите в тях и то още от първата хапка. Горещо ви ги препоръчваме, а и се правят много лесно. Винаги се получават фантастично.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.