Не трябва да правите това днес на Цветница!

0
317

В противен случай ще ви застигнат лоши неща

И за днешния ден, в който българската православна църква отбелязва Цветница, има поверия, които се спазват от древни времена.

Цветница
В противен случай ще ви застигнат лоши неща

Вярва се, че на Цветница не бива да се свалят старите върбови клонки от иконата или от вратата на дома ви, където сте ги сложили за здраве, преди да донесете новите.
Смята се, че ако направите тази грешка, цялата ви година ще е изпълнена с нещастие.

Според поверието на Цветница трябва да донесете първо новите върбови клонки от църквата за здраве. Едва след това можете да изхвърлите старите. Това обаче задължително трябва да стане в течаща вода, за да изтече всичката негативна енергия, която са събрали през годината.
По този начин ще се предпазите от неприятности и болести.

Ако печете питка и отвътре тя остане сурова, това не е добър знак. Означава, че ще се разделите с близък за вас човек.На Цветница не трябва да забучвате нож в хляба. Вярва се, че ако направите това, ще ви застигнат бедни времена. Това не важи само за вас, а за всички членове на семейството ви.

За да сте щастливи, според народните вярвания днес трябва да хапнете в началото и края на храненето по едно залче хляб, поръсено със сол, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.