Кюфтенца от наденица: Ха, познайте колко са вкусни! (идея си нямате)

0
496

Тези кюфтенца от наденица стават чудно вкусни

Предлагаме ви рецептата за кюфтенца от наденица и още нещо. Идея си нямате колко са апетитни и вкусни. А се правят бързо и приятно, така че всеки ще ги хареса.

кюфтенца от наденица
Чудно вкусни и много различни кюфтенца от наденица

Трябват ни 500 грама ловджийска наденица, шест филии сух хляб, една лъжица брашно, две лъжици грис, 300 грама спанак, малко целина, две глави лук, две яйца, черен пипер, магданоз, 80 грама сланинка, сол на вкус.

Първо трябва да си натопим хляба във вода и после да го изцедим добре. Ловджийската наденица я взимаме и я нарязваме на малки парченца. Спанакът го накълцваме на ситно, а целината я настъргваме.

На ситно си нарязваме също магданоза и лука. Всички продукти, заедно с брашното, яйцата и гриса, се разбъркват заедно хубаво. А после се подправят с черния пипер и сол на вкус.



От тази смес си оформяме кюфтенца и ги поставяме в леко подсолена вода, която обаче непременно вече трябва да е вряща. Веднага щом кюфтенцата изплуват над водата, трябва да ги извадим.

Готовите кюфтета ги намазваме отгоре с разбитите яйца и ги поставяме да се пекат във фурната. Тя пък предварително вече ни чака загрята на 180 градуса. Печем вкусотиите до златист цвят.

А после ги поднасяме още топли, с гарнитура по наше си желание. Много вървят с някаква свежа салатка, може и с шопска – това си е класика в жанра. Но ако им добавите и по някое и друго картофче, също няма да се оплачете.

Пожелаваме ви да си ги изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.