Нова атака на магнитни бури: Пазете се!

0
427

Трябва да имате предвид, че нова порция магнитни бури ще атакува планетата Земя и те  са в състояние да причинят редица неразположения, особено на хората с хронични заболявания

Информацията е изнесена в британската преса по материали на Центъра в Колорадо за изследване на космическите явления.

В петък  (19 декември) е регистрирано поредното мощно магнитно изригване, което  се разпространява из Космоса с висока скорост.

Очаква се първите магнитни бури да достигнат до Земята по празниците от 24 декември и тяхното въздействие ще се усеща още няколко дена – до около 30 декември.

magnitni-buri
Магнитни бури ни атакуват по време на Коледа и Рождество

Всички магнитни бури влияят негативно както върху човешкото здраве, така и върху по-чувствителната техника.



Възможни са проблеми с мобилните устройства и с интернета. Възможно е  GPS системите да бъдат заглушени.

Върху хората въздействието рефлектира най-вече на онези, които страдат от хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания, диабет, астма, високо или прекалено ниско кръвно, костни и ставни проблеми.

Всеки човек, който знае, че има подобен род заболявания, задължително да нагласи лекарствата, които пие да са му под ръка и при евентуална криза или ако усети, че не се чувства добре, да ги вземе бързо.

Но в същото време хората да не се страхуват, че са споходени от нови проблеми или, че нови болести са ги атакували, защото в този период техните здравословни проблеми ще бъдат активизирани под въздействие на пристигналите при нас магнитни бури.

Синоптиците предупреждават още, че по време на Коледните празници в България времето ще бъде много по-топло за сезона от характерното. На места живакът предстои да се покачи до 15 градуса по Целзий.

Това ще бъде една истинска пролет, която започва от 23 декември и ще продължи поне до 25 декември включително.

Доста хора ще искат да излизат на дълги разходки сред природата, за да се възползват от хубавото време. Тогава трябва да бъдат внимателни, понеже пряката слънчева светлина, напоена със слънчевите магнитни бури могат да им причинят здравословен дискомфорт.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.