Сложете лимон до кревата: Няма да повярвате какво се случва!

0
241

Лимонът е уникален

Лимонът е не само много полезен. Той е удивителен!Защото всеки знае, че цитрусовия плод съдържа големи количества от витамин „С“.

През зимата го използваме в чая си. Лятото си правим с него свежа лимонада. Но не само с това се изчерпва неговите полезни качества. Открити са и още много негови ползи.

лимонът
Лимонът върши чудеса

Няма да повярвате какво се случва. Само като сложите лимон до леглото си. Плодът от този цитрус ни дава дълбок и спокоен сън.

Ароматът от плода на лимона успокоява нервната система. Той парира нашето безпокойство и така успокоява.



Може да се използва за тази цел етерично масло от лимон или просто резен от него, поставен на нощното шкафче. Резултатът е един и същ.

Лимонът повишава и нашата концентрация. Така ще се съсредоточите по-лесно и бързо, ако всеки ден вдишвате от неговия аромат.

Доказано е, че хората по-малко грешат, ако в стаята има нарязан лимон. И се съсредоточават доста по-бързо. Това са открили японските учени.

Лимоновият аромат силно премахва тъга, скръб и депресия. Етеричното масло води до този ефект.

Но същото се получава и щом сложите резен от екзотичния плод в стаята, където прекарвате повече от времето си.

Лимонът не само ухае добре. Но неговия аромат действа уникално и срещу микроби. Защото има доказан противобактериален ефект. Плодът прочиства въздуха на стаята, като с прахосмукачка.

Той слага край и на високото кръвно налягане. Вече категорично е доказано, че неговия аромат снижава високото кръвно налягане, от което страдат много хора.

Насекомите няма да ви притесняват, ако имате до себе си разрязан на парчета лимон. От неговата миризма бягат мравки, комари, бръмбари и всякакви хвърчащи гадинки, които ви тормозят.

Буболечките изчезват, без да ви е необходим репелент. Така пестите от препарат, а помещението ухае приятно. А за по-силен ефект може да добавите към лимона и карамфил.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.