Гарантирано: С тези златни съвети жегата няма да ви мори! (Пробвайте)

0
277

Жегата ни съсипва и ни действа зле

Жегата мъчи и тези, които нямат проблем със здравето. Горещите дни ни смазват и съсипват. А метереолозите не спират да ни плашат с температури над 40 градуса.

жега
Когато жегата ни мъчи

Навън термометъра сякаш полудява. Но има няколко съвета, които гарантирано ще ви помогнат, за да се спасите от високите температури.

Ако ги спазвате, жегата повече няма да ви мъчи.

Един от съветите на докторите е избягвайте излизането в следобедните часове. Щом живакът полудее, добре е да не стоите на директна слънчева светлина и в периода между 11 и 16 часа.



Защото реалната опасност, дори и на здрав човек, от топлинен удар е огромна. За да помогнем на организма да се справи с горещината е като не консумираме мазни и солени храни.

Другият съвет е закуската да е най-калоричното ядене за деня! Защото жегата ни изтощава, а ние имаме нужда от енергия.

Друг топ съвет е приема на много течности. Минимум два литра на ден вода, плюс сокове, фрешове или чайове. Те също достатъчно добре  оводняват организма. И ни предпазват от високите температури.

По възможност кафето да е в по-малки количества. Причината е, че тази ароматна напитка дехидратира организма ни.

Освен това е задължително да избягваме сладките и газирани напитки. Защото те само ни правят да се чувстваме още по-жадни.

Другият златен съвет е за тези от нас, които страдат от ниско кръвно налягане. Тогава горещото лято е ад за тях. Но има спасение. И то е да имате нещо сладко под ръка.

Както и шише с вода. Винаги, където и да отидем. Помага също сока от лимон, изстискан в шише с вода. Както и айрян, с малко сол в него.

Сред важните съвети е и всеки сам да следи здравословното си състояние.И при най-малките опасни симптоми да потърси специализирана лекарска помощ. Често тези адекватни реакции спасяват живота ни!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.