Лятната манджа на баба: Няма втора като нея! (вкусотия аламинут)

0
915

Тази чудесия е лятната манджа на баба, която обожаваме

Предлагаме ви рецептата за лятната манджа на баба. Вкусотия, която се прави аламинут и всеки я обожава. Прави се много лесно, икономична е и ще се влюбите в нея.

лятната манджа на баба
Чудна, лесна и много икономична е лятната манджа на баба

Трябват ни три глави лук, половин килограм чушки, половин килограм домати, три моркова, една връзка магданоз, една лъжичка червен пипер, две лъжици олио, сол на вкус.

Първо трябва да си настържем доматите на едро ренде, а останалите посочени зеленчуци просто да си ги нарежем. Взимаме след това една тенджера и в нея задушаваме зеленчуците с олиото и червения пипер.

Добавяме нарязаните лук, чушки и моркови и хубаво си разбъркваме всичко това. След около две-три минутки слагаме половин чаша вода в тенджерата и продължаваме да ги задушаваме, но похлупени и докато изври водата.



Чак тогава в тенджерката се поставят и настърганите домати като оставяме вкусотията да поври за още пет минутки. Когато е почти напълно готова я поръсваме отгоре с нарязан на ситно пресен магданоз и я сервираме на трапезата със сирене.

На пръв поглед тази манджичка не изглежда нищо особено, но да знаете, че много често простичките неща са най-хубави. А в случая най-вкусни. Това чудо става нещо невероятно, след което и пържола да ни дават, няма да я погледнем.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.