Митрополит Николай скандализира обществото за пореден път

0
287

Пловдивският митрополит надскочи сянката си

Пловдивският митрополит – дядо Николай скандализира обществото за пореден път с думите, които изрече.

 

митрополит Николай
Пловдивският митрополит надскочи сянката си

Митрополит Николай изглежда се опитва отново да прескочи сянката си, анатемосвайки метеорния дъжд от потока на Персеидите.
Припомняме, че се очаква той да се случи през идните няколко дни.

Очакванията на астрономите са, да има около 100 падащи „звезди“ само в рамките на час. Те отбелязват, че условията за наблюдение, са изключително благоприятни, тъй като Луната се намира в последните си фази преди новолуние. Това означава, че ще отрази съвсем слабо светлината.

И докато мнозина чакат метеорния дъжд с нетърпение, за да се насладят на красотата му, а други да си пожелаят нещо, виждайки падаща „звезда“, то митрополит Николай ги заклейми. Нещо повече, той дори забрани небесното шоу, още преди да е започнало, тъй като според него навеждало към разврат.



По време на сутрешната си литургия митрополит Николай бе категоричен, че ще се намеси драстично в астрономията. Според него тя вече се е намесила прекалено много в морала и живота на православните християни в страната.

Той изрази недоволството си от факта, че тази нощ много млади хора ще лежат по поляните, за да гледат звездите и Бог знае какво още ще правят.
В заключение той посочи, че забранява Персеидите, тъй като младите души имат нужда от спасение, пише Блиц.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.