Уникално: Маска от ленено семе прави кожата ви бебешка! (Ето и рецептата)

0
1793

 

Лененото семе има много приложения

Лененото семе е уникално. То е познато още от древността като средство за прочистване на бъбреците. С него се премахват камъни и пясък от отделителните органи.

лененото семе
Лененото семе прави кожата мека

Лененото семе е невероятно средство и за кожата. И не само това. Той премахва бръчките и не позволява образуването на нови.

Освен това лененото семе възвръща младежкия вид на лицето и особено в зоната около бузите.

Както и тези на най-чувствителните тъкани около очите. В тази зона кожата е най-тънка и чувствителна и е склонна към образуване на бръчки.



Рецептата е много лесна. За целта ви е необходима една супена лъжица ленено семе. Поставяме я в една чаша и я заливаме в съотношение една трета.

Но непременно с вряла вода. Разбъркайте сместа няколко минути.

После я покрийте с кърпа и я оставете да престои до други ден. След което я прецеждаме. За маската се използва водата, която е сгъстена под формата на гел.

Първо основно изчистете лицето и шията си. След това може да нанесете от този своеобразен гел. Това става с помощта на клечки за уши. Намажете по цялото лице и деколтето. Не трябва да се притеснявате за частта около очите.

Свободно нанесете навсякъде, дори и по тази зона. Повторете процедурата цели пет пъти през целия ден. Веднага щом изсъхне. Маската слагайте в продължение на дванадесет дни. След това лицето ви ще светне, става неузнаваемо.

Ефектите от маската с ленено семе са няколко, винаги невероятни. Маската от ленено семе стяга и тонизира кожата. Освен това чисти от лицето големите пори, които изобщо не са приятни. Кожата получава необходимата влага и така се навлажнява кожата допълнително.

Лененото семе чисти повърхностния слой и действа също като ексфолиант. Прочиства кожата от излишния серум. Отварата е уникална и с друго.

Маската от това семе предотвратява образуването на акне и пъпки по кожата. Забавя появата и образуването на бръчки по лицето.

Домашната маска от ленено семе има и още една функция. Тя старателно почиства и мръсотията по кожата на лицето и шията.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.