Земетресение у нас отчетоха преди малко

0
330

Новата 2015 година започна със земетресение, което е отчетено преди малко в България. Дано да нямаме сеизмични проблеми напред през годината

Въпросното земетресение е регистрирано в 17:25 часа, научихме от Националния институт по геофизика, геодезия и география към  БАН.

Въпреки, че силата на труса е само 2,8 по скалата на Рихтер, има граждани, които са усетили разлюляване в центъра на София, където е бил епицентърът на днешното земетресение, научихме от БЛИЦ.

По данни на Европейският средиземноморски сеизмологичен институт, отчетеното земетресение е било с огнище, действащо на дълбочина от 1 км. Епицентърът на труса е бил на около 21 км западно от София и на около 5 км в североизточно от Перник.

На територия на България има няколко сеизмични зони.



zemetresenie
Отчетоха земетресение в София преди малко

Една от тях е районът София – Перник.

Хората в тази част на страната са изключително чувствителни, когато става дума за трусове, понеже все още изпитват панически страх от зверското земетресение, което порази миньорския град през май 2012 г.

За щастие, регистрираното земетресение е било с много малка мощност и не е засегнало хора и няма нанесени материални щети.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.