Земетресение разлюля България преди часове

0
307

Регистрираното земетресение е било усетено тази нощ, призори, но за щастие не е нанесло материални щети и от него няма пострадали хора

Рано тази сутрин е било регистрирано слабо земетресение в България. То е било с магнитуд от 2,7-ма степен по скалата на Рихтер и е било отчетено на около 14 км в южна посока от Перущица, съобщи Националният институт по геодезия, геофизика и география към БАН, цитиран от в. „24 часа“.

zemetresenie
Земетресение разлюля България преди часове

Според геофизичните данни трусът е бил усетен в 03:20 часа след полунощ рано тази сутрин. Огнището на това слабо земетресение е действало на дълбочина от 6 км, представя Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

По данни на сеизмологичните институти, епицентърът на това не много силно земетресение са отчетени с точни географски координати 41,93 градуса северна ширина и 24,58 градуса източна дължина.

Огнището е отразено на отстояние от 134 км в югоизточна посока от столицата ни София, на 28 км югозападно от град Пловдив и на 14 км южно от Перущица.



Лекото земетресение е отчетено с магнитуд от 2,7 по скалата на Рихтер. То не е притеснило жителите на Перущица и околните й населени места из красивата българска планина Родопите. Няма данни за пострадали хора или нанесени материални щети.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.