Ето как се прави хумус с патладжан: Е, няма такава вкусна разядка! (и много лесна)

0
1760

Този хумус с патладжан е много апетитен и разяждащ

Предлагаме ви рецептата за хумус с патладжан. Чуден става, а и няма друга толкова разяждаща разядка – ако щете вярвайте! Приготвя се лесно, само трябва да следвате указанията и необходимите продукти.

хумус с патладжан
Супер вкусна разядка е този хумус с патладжан

Трябват ни два големи патладжана, една консерва нахут, четири лъжици тахан, три скилидки пресован чесън, сока от един лимон, четири лъжици зехтин, връзка ситно нарязан магданоз, малко кимион, червен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем на половинки патладжаните и да ги поръсим със сол. След това се оставят да се отцедят и да им се махне горчилката.

После си ги измиваме и ги поставяме в една тавичка, за да се запекат докато омекнат, но на силна фурна. След това изгребваме с лъжица вътрешността на вече изпечените патладжани и я поставяме върху решетка или отделяме настрани.



Взимаме един блендер и в него си си смиламе нахута, но без соса от консервата, заедно с чесъна, тахана, лимоновия сок и зехтина. След това добавяме към тях магданоза и патладжана и също ги смиламе заедно.

Готовата паста си я изсипваме в една по-голяма чиния и я подправяме с червен пипер, кимион и сол на вкус. Консумираме я после с арабски питки и със зелунчуци, но и спокойно можем да си я хапваме като разядка. Става удивително вкусно и е подходящо за всяка трапеза.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.