Така се прави великолепния канарски сос (ароматен и вкусен – рецепта от Тенерифе)

0
671

Този канарски сос става невероятно апетитен и вкусен

Предлагаме ви рецептата за прочутия в Тенерифе и цяла Испания канарски сос. Прави се лесно, а става страшно ароматен и вкусен. Той върви като добавка към редица ястия и ги прави още по-апетитни от преди.

канарски сос
Повече от вкусен е този канарски сос!
Сн:receptitenazoii.blogspot.bg

Трябват ни червени чушки, чесън, кимион, черен пипер, оцет, зехтин, хляб, сол на вкус. Не определяме точното количество на продуктите, защото това ще си прецените вие сами. Според това какво количество сос искате да приготвите.

Прави се много лесно като просто трябва да си съчетаем продуктите на вкус и да ги смесим заедно. Няразваме си чушките, чесъна и начупваме хляба.

Всичко това и останалите необходими съставки просто ги смесваме заедно и ги поставяме в пасатор или в блендер. Започваме да ги смиламе, но ги мелим сравнително повече време, за да се образува една наистина гъста и хомогенна смес.



Това е цялата философия на канарския сос. Който пък за сметка на това става така вкусен, че пръстите ще си оближете. И е много подходящ за месо, риба, картофи и дори някои видове салати. Невероятна вкусотия е и е много популярен на острова на вечната пролет Тенерифе.

Както знаем, Тенерифе е приказно кътче в сърцето на Канарския архипелаг и се води автономна област на Испания. Ако отидете там ще ви трябва почти седмица, за да се насладите и обиколите всичко, което може да се види.

А местната кухня ви е приготвила множество изненади, коя от коя по-апетитни. Този канарски сос е едно от неизменните неща, които присъстват в уникалните ястия на райското кътче.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.